Три малки принцеси е резултатът от проекта „Моето мечтано бебе“

Публикувано на: 25 март, 2016 от АГ Болница др-Щерев Няма коментари

Днес бе поставен завършекът на проекта „Моето мечтано бебе“. Това се случва на Благовещение, денят в който екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ празнува заедно с родителите и децата, заченати и родени в нашата болница. Две години продължи съвместната ни инициатива с предаването „На кафе“, в която три двойки преминаха през нелекия път към постигането на своята мечта – зачеването и раждането на тяхната рожба.

Резултатът от проекта е три прекрасни малки принцеси, които да носят много радост и гордост за своите родители в дните напред!

Първа през декември 2014 се роди малката Александра на симпатичните Галя и Краси. И при двамата имаше сериозни проблеми – Галя беше с недоразвита матка и липса на цикъл, а Краси с много лоши спермални показатели. Въпреки изключително тежкия случай, техният лекуващ лекар д-р Мария Юнакова се подготви изключително добре за процедурата и успехът стана факт още от първия инвитро опит.

Второто бебе в проекта беше Виктория на силните духом Юлия и Васко, която се появи на бял свят през декември 2015. Тази двойка се нуждаеше от дарителска яйцеклетка и бе включена в донорската програма „Optima eggs” на болницата. До тях застана д-р Даниела Савова, която не се предаде дори след двете биохимични бременности, които за съжаление не се развиха в клинични. Третият опит донесе късмет и днес Юлия и Васко прегръщат своето съкровище. Те преминаха през много препятствия и им предстоят нови, но бебе Виктория им вдъхва кураж да продължат.

Най-малката от групата на сладките принцеси е бебе Михаела на борбените Надя и Миро. Тя се роди преди по-малко от два месеца през февруари 2016 г. Д-р Таня Тимева, която пое техния случай трябваше да се справи с поликистозата при Надя в комбинация с тежкия мъжки фактор на инфертилитет при Миро. Веднъж двойката и техния лекуващ лекар се сблъскаха с неуспеха. След почивка от половин година, препоръчана от д-р Тимева, успешното зачеване не закъсня и малката Михаела днес радва своите щастливи родители.

За да се случи магията и за трите двойки огромна роля имат нашите подготвени ембриолози и биолози, ръководени от д-р Таня Милачич. Благодарение на тяхната сърцатост, професионализъм и модерното оборудване, с която разполагат, днес трите мечтани бебета са факт. През целия път от зачеването, през бременността до раждането, до двойките застана целия ни екип от акушер-гинеколози, ебриолози, специалисти по фетална медицина, анестезиолози, неонатолози, педиатри, физиотерапевти и акушерки.

Проектът „Моето мечтано бебе“ през изминалите две години представи всички стъпки от нелекия път, който една двойка с репродуктивни проблеми трябва да измине, докато стигне до голямата радост – звънкия смях на бебе у дома.

Галя и Краси, Юлия и Васко и Надя и Миро и техните съкровища Александра, Виктория и Михаела вече са част от голямото семейство и общност от щастливи родители и приятели на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Желаем им радостта да ги следва винаги занапред!

Цялото предаване можете да гледате от приложения линк (моля, кликнете на снимката):

Остави коментар

Трябва да влезете, за да оставите коментар.