Да спасиш нероден живот – д-р Чавеева и бебета, родени след първите вътреутробни операции

Публикувано на: 5 май, 2016 от АГ Болница др-Щерев Няма коментари

Какво е чувството да спасиш още нероден живот? Гледайте д-р Петя Чавеева за първите животоспасяващи вътреутробни операции в България – лазерно разделяне на плацента, поставяне на балон-катетър при диафрагмална херния на плода и вътретурбно кръвопреливане плода.

Трогателните истории на бебета, спасени още преди раждането им в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, продължават с Гала в предаването „На кафе“ по Нова ТВ. Вижте какво знамение предшества първата вътреутробна операция на диафрагмална херния в България, извършена от екипа на проф. Атанас Щерев и д-р Петя Чавева.

„Много е важно как човек ще погледне над нещата. Първата дата на бременността ми е установена на 19 април. Оказа се, че това е Международният ден на децата, страдащи от диафрагмална херния. Приех това като знак, че ще има шанс – така и стана. Винаги, когато ми правеха ултразвук, като ме питаха за датата и аз казвах, че е 19 април, просто знаех, че това е знак за успех“, коментира в предаването „На Кафе“ щастливата Катя.

Гледайте невероятните истории на бебетата, спасени от Д-р Петя Чавеева след уникални вътреутробни операции. Ще разберете как балон с размерите на оризово зърно, престоява 4 седмици в трахеята на бебето, за да му даде шанс за живот.

Цялото предаване, разделено на три части за трите вида вътреутробна фетална хирургия, можете да видите от линковете по-долу:

Линк към първа част
Линк към втора част
Линк към трета част

Остави коментар

Трябва да влезете, за да оставите коментар.